Mens en Dier


Wanneer wij niet in balans zijn bijvoorbeeld door stress, verdriet, angst, onzekerheid of machteloosheid dan zijn wij vatbaarder en worden we sneller ziek. Klachten als hoofdpijn en ons moe voelen zijn ons dan niet onbekend. De Bachbloesemremedies helpen ons om weer in balans te komen. Wanneer we goed in ons vel zitten zijn we immers op ons best. Bachbloesems helpen om bepaalde emoties te kunnen overwinnen. Bachbloesems pakken dus niet in eerste instantie uw lichamelijke klachten aan. Binnen de 38 remedies praten we over stemmingremedies (gevoelens, gemoedsgesteldheid, acute situaties, vluchtige, kortstondige stemmingen) en typeremedies (persoonlijkheid, karaktertrek,lange termijn, persoonsomschrijving). In het consult zullen we naast de stemmingen en bijpassende stemmingremedies ook op zoek gaan naar uw typeremedie. We bezitten allemaal een basispersoonlijkheid en deze geeft veelal de sleuteloplossing ook wanneer er sprake is van langdurige problemen of als vele andere gevoelens zich hebben gemanifesteerd.
Afscheid, verdriet en rouw in de breedste zin van de woord is mijn aandachtsgebied. Hierin zal ik me in combinatie met de Bachbloesems blijven ontwikkelen.

Naast de Bachbloesems die bij dieren overigens vaak snel werken, kunnen dieren ook terecht voor celzouten. De celzouten gebruik ik vooral veel bij lichamelijke klachten. Wel zal ik altijd vragen naar de diagnose van de dierenarts of andere behandelende arts omdat deze van mij voor groot belang is. Bij ezels werk ik ook graag samen met de hoefsmid.
Een goede observatie van de eigenaar is van groot belang, omdat het dier zelf niet kan zeggen wat er aan de hand is. Let dus goed op gedragsveranderingen en wanneer eventuele lichamelijke klachten verergeren.
Er wordt in de dierenwereld al snel naar termen als dominantie gegrepen en naar gehandeld. Ik ben er van overtuigd dat er ook vaak andere emoties meespelen bij dieren. Hoe ziet hun leefomgeving er bijvoorbeeld uit? Wordt het dier uitgedaagd, kan het zijn of haar “ei” kwijt? Is er sprake van een traumatisch verleden?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten